Sandra de Reu

 Hoi ik ben Sandra de Reu!

Toen ik klein was, wilde ik heel graag juf worden. De lerarenopleiding heb ik helaas niet af mogen maken en mijn loopbaan liep daardoor anders dan ik had gepland. Inmiddels weet ik dat je dit zelf kan beïnvloeden door keuzes te maken. Als je iets graag wilt, dan moet je daar voor gaan. Daarom is mijn motto ook dat je alles kan! Natuurlijk is dit bij mij ook niet vanzelf, maar met de nodige ups en downs, gegaan. Ik heb geleerd om keuzes te maken en voor mezelf te kiezen. Ik ben er achter gekomen dat ik veel energie krijg als ik iemand iets kan leren of verder kan helpen. Ik geloof dat ik uit iedereen het beste naar boven kan halen! Dit doe ik door naar je te luisteren, vragen te stellen, je te laten zien wat je gedrag of emoties teweeg brengen en gaan we samen praktische oplossingen bedenken waar je mee aan de slag kunt.

Naast coach ben ik mama van een dochter en een zoon, houd ik van dieren, fotografie en motorrijden. Ik ben instructeur gehoorzaamheid bij een hondenclub en daar zie ik veel verschillende problemen voorbij komen. In mijn lessen heb ik echter niet altijd de tijd om hier dieper op in te gaan. Door het kijken naar de band tussen baas en hond zie ik vaak al snel wat er onderhuids speelt. Het praten over je hond geeft mij een ingang om je verder te kunnen helpen. Ik laat je zien wat je gedrag of actie aan reactie geeft bij de hond en we gaan hier samen mee aan de slag.

In 2009 heb ik mijn rug gebroken. Na een val van mijn paard kwam ik ongelukkig terecht op de onderkant van mijn bodyprotector. Een tijdlang stilzitten met een gipskorset is niet zo goed voor je conditie en zo kwam Djenna in huis. Ik werd toen een klein beetje mobieler en zo was Djenna eigenlijk mijn revalidatiehond. Ze zorgde ervoor dat ik weer buiten en in beweging kwam. Ze heeft mij de afgelopen jaren al meerdere keren door moeilijke periodes geholpen.

Met Djenna heb ik alle cursussen gevolgd bij een hondenvereniging. Daar ben ik opgeleid tot hondeninstructeur en geef ik al meer dan 10 jaar alle gehoorzaamheidscursussen en cursussen flyball.

Begin 2017 ben ik gestart met de coachingsopleiding. Ik wilde graag meer bagage om mensen beter te begeleiden. Daarin heb ik heel veel geleerd en kwam ik erachter dat ik mijn passie voor honden graag wil combineren met het coachen en zo ontstond het idee om mijn hond in te gaan zetten als co-coach. Een hond laat je zoveel zien over wat je doet en ook wat je eigenlijk niet wilt laten zien.