Hoe ziet je hond je kind?

door Sandra de Reu
Hits: 172

Een hond als huisdier hoort bij het gezin, maar hoe ziet een hond jouw kind nu eigenlijk? Tot je kind een jaar of 12 oud is, ziet je hond hem als 'pup'. Honden en kinderen begrijpen elkaar niet en vatten elkaars houdingen verkeerd op. Mede door het niet consequente handelen van je kind, zal hij je hond geen leiding kunnen geven.

Jij zal dus altijd duidelijk moeten maken aan je hond wat zijn positie is ten opzichte van je kind. Laat je hond en kleine kinderen daarom nooit zonder jouw toezicht bij elkaar. Zeker zodra je kind gaat kruipen, laat hem dan niet alleen met de hond.

Leer je kind dat als je hond op zijn plek ligt, of dat nu een bench of een mand is, dat de hond met rust gelaten moet worden. Zorg ervoor dat dit een veilige plek is voor je hond. Het ziet er vast heel leuk uit dat je kind in de bench of hondenmand zit, maar waar moet je hond dan heen om zich terug te trekken? Je hond moet leren je kind met rust te laten en je kind moet leren hoe met je hond om te gaan.

Het ziet er vast erg komisch uit als je hond met een knuffel van je kind rondloopt, maar voorkom moeilijkheden en houdt het speelgoed van je kind en hond gescheiden.

Onder leiding van jou als baas kunnen je hond en je kind prima samen!